Valentine’s Day și Dragobetele

În această perioadă, toate rețelele de socializare sunt asaltate cu păreri pro și contra zilei îndrăgostiților, fie ea pe 14 februarie sau pe 24 februarie. Bineînțeles că glumițele nu întârzie să apară, în urma cărora se iscă mici dispute. Ce este de fapt această zi a îndrăgostiților? Este ziua în care îți declari iubirea, faci cadouri, ăă… NU. Ziua îndrăgostiților nu poate fi o zi anume. Ziua îndrăgostiților este în fiecare zi sau cel puțin așa ar trebui să fie. Nu trebuie să aștepți o zi anume ca să îi spui persoanei iubite „te iubesc” sau să îi faci un cadou și nu trebuie nici să falimentezi pentru marele cadou.

De câțiva ani, această zi a îndrăgostiților a devenit un mare clișeu (și știm de la Adelina, iubirea nu este un clișeu). E ziua în care vezi peste tot pe unde întorci capul cuplur ce par fericite, cadouri mai multe decât la Crăciun, declarații peste declarații, poze cu texte dulci sau poze de cuplu, ori cu ce a primit fiecare. E ziua în care, aparent, iubirea zboară peste tot și îi pătrunde pe toți. Luna februarie e subnumită luna iubirii având aceste două date. Fiecare serbează cum vrea, pe care vrea, poate chiar pe amândouă, că nu strică, ca mai apoi să vedem asaltul de statusuri de la „într-o relație” la „singur/ă”. Bine, unii mai rezistă și până după prima săptămână din martie.

De ce? De ce se așteaptă o zi anume ca atunci să iei de mână pe cine apuci ca să nu spui că trece ziua și ești singur? De ce nu putem face din fiecare zi ziua îndrăgostiților? De ce trebuie să conteze atât de mult buchetul ăla de flori care vine, și așa, din obligație, în acea sau acele zile? De ce nu realizează mai multă lume că este penibil să intri în vorbă cu o persoană inainte cu două trei zile de marea zi, în ziua respectivă iubire mare, apoi vă dați mâna și asta a fost tot? Cuvinte irosite, bani aruncați în vânt, pentru ce? Pentru fațadă? Ca să vadă lumea cine ești, cu cine ești și ce faci tu pentru persoana, chipurile, iubita? Oare când ne va fi clar tuturor că iubirea nu poate fi planificată? Iubirea nu este pentru o zi sau pentru o lună. Când iubești, o faci o viață și o spui zilnic, nu la sărbători și nu cu motiv.

Majoritatea tinerilor a devenit o goată de marionete ale unor clișee. Ei au devenit însetați de fală, nu suportă să fie altfel față de restul, adică un grav efect de turmă. Sfârșesc prin a se lăuda cu relațiile lor perfecte care se termină imediat ce trec zilele tematice și îi judecă pe cei care nu trăiesc dupa normalul lor (anormal, după părerea mea), fără să știe că poate exact acele persoane care nu se afișează sunt cele care trăiesc cele mai frumoase povești de iubire, departe de sărbătorile clișeu care implică numai cuvinte fără sentiment și cadouri scumpe. Dacă tot vrei să te ții de sărbători mediatizate, fă-o altfel. Bucură-te că ai o mamă de 1 martie și familia alături de Crăciun si Paște, oameni care te iubesc înzecit față de oricât ar putea vreodată o persoană închiriată s-o facă.

Reclame

23 de gânduri despre “Valentine’s Day și Dragobetele

      1. Într-un oraș… mai simplu, ți-ar fi ușor să crești. În București… nu prea e loc de progres. E o adevărată vânătoare și c… Eu am lucrat pt un ziar de provincie și am visat la București… am venit aici și după 3 luni, pa presă

        Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s